Omgeving Haus Charine

Sauerland

Ongeveer drie uur rijden vanaf Utrecht en u zit al middenin één van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland, het Sauerland. Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot ruim 840 meter en daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal.

Willingen

Willingen is een geliefd wintersportgebied door zijn hoge ligging in het Sauerland en door de aanwezigheid van de grootste skischans ter wereld. Er zijn meerdere cabine- en sleepliften die de pistes bedienen. En omdat een groot deel van de pistes kunstmatig besneeuwd wordt, is het gebied bij uitstek geschikt voor veel vormen van wintersport. Niet alleen ’s winters, ook ’s zomers valt er veel te beleven in Willingen. De overweldigende natuur nodigt uit tot het maken van lange wandelingen over het goed bewegwijzerde padennetwerk. En ook fietsers komen in Willingen aan hun trekken, bijvoorbeeld op het langeafstandsfietspad de R5 dwars door Hessen.
Willingen (Sauerland) beschikt over prachtige pistes met stoeltjeslift, gondel en verschillende sleepliften. Nederlandse skileraren. Zwembad, ijsbaan, kartbaan, zomerrodelbaan. Aan de overkant van de woning is een midgetgolfbaan.

In de zomer is Willingen een waar paradijs voor fietsers, wandelaars en levensgenieters. In de gezellige hoofdstraat zijn diverse restaurantjes en kroegjes.


In het dorp en de omgeving zijn erg veel leuke activiteiten te ondernemen.

Wat dacht je van een tocht met de gondel naar de Ettelsberg? Vanaf deze berg en de uitzichttoren heb je een prachtig vergezicht over de omgeving, vervolgens daal je af voor een mooie wandeling naar het dorp. Rodelen mag ook niet ontbreken tijdens deze vakantie, dit moet je echt een keer gedaan hebben! De waterliefhebbers komen aan hun trekken bij de Diemelsee, een groot meer waar je kunt varen en heerlijk zwemmen. Naast deze leuke uitjes zijn er nog veel meer leuke excursies te maken
Maar ook liefhebbers van musea, kunst en cultuur hoeven zich in het Sauerland niet te vervelen.
Bekijk de omgeving op YouTube
Mogelijkheden voor uitstapjes:

Subtropisch zwemparadijs
De Mühlenkopf skispringschans
Het Wildpark
Midget golf- en bowlingbaan
Vissen in de forellenvijver
De Rodelbaan
Varen over de Diemelsee
Tocht met de gondel
De Hochheide uitzichttoren
Glasblazerij
Bierbrouwerij Willinger Brauhaus


Verdere informatie over leuke uitstapjes kun je vinden op www.willingen.de