Algemene reisinformatie:


Onze deelnemers:
De begeleide vakanties van LeonReizen zijn geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Deelnemers aan de vakanties van LeonReizen dienen te beschikken over een grote mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Waar nodig zal ondersteuning en begeleiding worden geboden. Deelnemers kunnen goed in een groep functioneren, dienen mobiel te zijn en kunnen zich (met enige hulp) zelfstandig verzorgen. Een aantal reizen zijn geschikt voor deelnemers die gebruik maken van een rollator. Uitgangspunten voor alle vakanties zijn: gezelligheid, plezier en het genieten van een welverdiende vakantie. Na iedere reis ontvangt de deelnemer een vakantieverslag en een evaluatieformulier.

Onze vakanties:
We hebben vier soorten vakanties: bungalowvakanties, hotelvakanties, vliegvakanties en wintervakanties. Al onze vakanties zijn compleet verzorgd. De maaltijden, consumpties, uitstapjes, reisverzekering en begeleiding zijn inbegrepen in de reissom. Een annuleringsverzekering is apart bij te boeken. Bij de hotel- en vliegvakanties betaal je een apart bedrag aan potgeld. De activiteiten die we in de vakanties ondernemen, worden in overleg met de deelnemers samengesteld en bestaan uit de mogelijkheden voor uitstapjes die in de reisomschrijving staan. Om het de vakantieganger zo goed mogelijk naar de zin te maken, zijn de accommodaties zorgvuldig geselecteerd en van goede kwaliteit. Bij elke reis geven we een zakgeldadvies, hiervan kunnen deelnemers de persoonlijke uitgaven bekostigen. Deelnemers delen doorgaans met een reisgenoot een kamer. Eenpersoonskamers zijn op aanvraag en tegen een meerprijs te boeken.
-Vervoer bij bungalow- en hotelvakanties:
Het vervoer tijdens deze vakanties vindt plaats met een personenbus, deze bus blijft de hele vakantie beschikbaar en wordt bestuurd door de begeleiders van de reis. In Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Oost kunnen de deelnemers kosteloos thuis worden opgehaald. Deelnemers uit andere delen van het land kunnen kiezen uit de opstapplaatsen die bij iedere reis worden vermeld. Er is ook de mogelijkheid om aan het begin van de reis bij ons op kantoor te verzamelen.
-Vliegvakanties:
Alle vliegvakanties vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol, bij deze vakanties verzamelen we bij het Meetingpoint in de centrale aankomsthal. Dit is tevens de locatie waar de deelnemer na afloop van de reis weer kan worden opgehaald. De begeleiders van de reis verwelkomen je ter plaatse in herkenbare LeonReizen kleding en brengen je er na afloop van de reis weer terug.
-Wintervakanties:
Een bungalow-, hotel- of vliegvakantie in de winterperiode.

Reizen op maat:
LeonReizen verzorgt tevens reizen op maat; groepen van woonvoorzieningen of vriendengroepen kunnen een op maat gemaakte vakantie boeken. Ook verzorgen we individuele reizen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
Heb je speciale wensen? Laat het ons weten, samen kunnen we kijken welke reis bij jou past. Op kantoor staat het LeonReizen-team voor je klaar!

De begeleiding:
Tijdens de vakanties worden de deelnemers begeleid door een team van ervaren begeleiders. Om de persoonlijke aandacht te waarborgen reizen wij voornamelijk in groepen van 6 tot 10 deelnemers. Bij iedere reis zorgen er twee begeleiders voor de reisbegeleiding. De begeleiders hebben affiniteit en ervaring met de doelgroep. Deskundigheid is dus gewaarborgd. De begeleiders zorgen voor: o.a. voor de persoonlijke aandacht, het regelen van praktische zaken, het aanbieden van activiteiten, de uitgifte van medicatie en indien nodig het beheren van zakgeld.

Aanmelden voor een reis:
Aanmelden voor een reis kan middels het boekingsformulier. Bij iedere reis is deze knop te vinden. Op het boekingsformulier is verder aan te geven in welke leeftijdscategorie een deelnemer het liefst wil reizen. Wij proberen rekening te houden met de wensen en voorkeuren!

Welke reis past bij mij:
Bij elke reis staan ‘voetjes’ vermeld, deze voetjes geven het karakter van de reis aan.

twee voetjes doorsnee vakantie voldoende relaxmomenten
Twee voetjes geven aan dat het een doorsnee vakantie is met regelmatig een activiteit maar ook voldoende relaxmomenten.
Deelnemers zijn goed ter been maar houden van een afwisseling in actieve en minder actieve momenten.
Lekker genieten en gezellig!
drie voetjes- actief genieten en veel zien
Drie voetjes geven aan dat het om een actieve reis gaat waarbij we iedere dag een activiteit ondernemen. De deelnemer moet goed ter been zijn vanwege de aard van de activiteiten.
Denk hierbij aan een reis met pretparkbezoek, een wandelvakantie of een vakantie in een heuvelachtig gebied. Actief genieten en veel zien!

Het reislabel en de pictogrammen.
Elke reis heeft zijn eigen label. Op dit reislabel staat diverse belangrijke informatie zoals de prijzen, het reisnummer, data en diverse pictogrammen. De reizen hebben allemaal 3 pictogrammen.
Pictogram 1: vertelt waar je verblijft.
Onze hotelvakanties met LeonReizen
Verblijf in een hotel
Pictogram 2: vertelt met welk vervoermiddel je op de plaats van bestemming aankomt.
Onze vliegvakanties met LeonReizen
Vervoer naar de bestemming met het vliegtuig
Pictogram 3: vertelt iets over de type type reis. Is het een zonvakantie of ga je juist veel cultuur bezichtigen? Behalve de wintervakantie zijn deze pictogrammen allemaal geel gekleurd.
Pretparkvakantie
Muziekvakantie
Wandelvakantie
Rondreis
Zonvakantie
Onze wintervakanties met LeonReizen
Wintervakantie
Mis je nog informatie of is er iets niet duidelijk? Neem dan even contact met ons op.