Algemene reisinformatie:

Onze deelnemers:
De begeleide vakanties van LeonReizen zijn geschikt voor deelnemers vanaf 18 jaar. Deelnemers aan de vakanties van LeonReizen dienen te beschikken over een grote mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Waar nodig zal ondersteuning en begeleiding worden geboden. Deelnemers kunnen goed in een groep functioneren, dienen mobiel te zijn en kunnen zich (met enige hulp) zelfstandig verzorgen. De uitgangspunten voor alle vakanties zijn: gezelligheid, plezier en het genieten van een welverdiende vakantie. Na iedere reis ontvangt de deelnemer een vakantieverslag en een evaluatieformulier, zo kan er nog eens lekker na worden genoten van de reis!

Onze vakanties:
We hebben 3 soorten vakanties: bungalowvakanties, hotelvakanties en vliegvakanties. Al onze vakanties zijn compleet verzorgd. De maaltijden, consumpties, uitstapjes en begeleiding zijn inbegrepen in de uiteindelijke reissom. Een annulerings- en reisverzekering zijn apart bij te boeken. De kosten van deze verzekeringen staan beschreven bij de betreffende reis. De activiteiten die we in de vakanties ondernemen worden in overleg met de deelnemers samengesteld en bestaan uit de uitstapjes die bij de reisbeschrijving staan. Om het de vakantieganger zo goed mogelijk naar de zin te maken zijn de accommodaties zorgvuldig geselecteerd en van goede kwaliteit. Bij elke reis geven we een zakgeldadvies. Hiervan kunnen de deelnemers hun persoonlijke uitgaven bekostigen. Deelnemers delen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht een kamer. Stellen en vrienden kunnen als vanzelfsprekend een kamer delen, dit dient te worden aangegeven op het aanmeldingsformulier. Eenpersoonskamers zijn op aanvraag beschikbaar en tegen een meerprijs te boeken.

www.LeonReizen.nl / Facebook
Op onze website www.leonreizen.nl zijn al onze reizen en andere wetenswaardigheden te vinden. Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met aanbiedingen en nieuwtjes. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via een link op onze website. Onze vakantiefoto’s en nieuwtjes zijn terug te vinden op onze Facebookpagina. Like onze pagina en er gaat geen bericht aan je voorbij!


Bungalowvakanties:
Het vervoer tijdens de bungalowvakanties vindt plaats met een personenbus. Deze bus blijft de gehele vakantie beschikbaar en wordt bestuurd door de begeleiders van de reis. Bij de bungalowvakanties zijn alle kosten en uitgaves verwerkt in de totale reissom. In Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Oost kunnen de deelnemers kosteloos thuis worden opgehaald. Deelnemers uit andere delen van het land kunnen kiezen uit de opstapplaatsen die bij iedere reis worden vermeld. De opstapplaatsen liggen op de route naar de vakantiebestemming. Er is ook de mogelijkheid om bij het begin en aan het einde van de reis bij ons op kantoor te verzamelen.

Hotelvakanties
Het vervoer tijdens de hotelvakanties vindt plaats met een personenbus. Deze bus blijft de gehele vakantie beschikbaar en wordt bestuurd door de begeleiders van de reis. Bij de hotelvakanties betalen de deelnemers een, vooraf en bij de reis benoemd, bedrag aan potgeld. Hiervan betalen we onze uitstapjes. In Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Oost kunnen de deelnemers kosteloos thuis worden opgehaald. Deelnemers uit andere delen van het land kunnen kiezen uit de opstapplaatsen die bij iedere reis worden vermeld. De opstapplaatsen liggen op de route naar de vakantiebestemming. Er is ook de mogelijkheid om bij het begin en aan het einde van de reis bij ons op kantoor te verzamelen.


Vliegvakanties:
Onze vliegvakanties vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol of van Rotterdam The Hague Airport. Bij deze vakanties verzamelen we bij het Meetingpoint in de centrale hal of de entree van de luchthaven. De begeleiders van de reis verwelkomen de deelnemers, op de afgesproken plek, in een shirt of polo met het LeonReizen logo. Bij de vliegvakanties betalen de deelnemers een (vooraf en bij de reis benoemd) bedrag aan potgeld. Hiervan betalen we onze uitstapjes. Na afloop kan de deelnemer worden opgehaald bij de betreffende aankomsthal, het Meetingpoint, de STA-balie of zelfstandig zijn/haar weg vervolgen. Dit kan worden aangegeven op het aanmeldingsformulier. Wanneer de deelnemer in Rotterdam of de directe omgeving woont of op de route naar de luchthaven dan is het (in de meeste gevallen) mogelijk om gebruik te maken van vervoer naar en van de luchthaven. Deze haal- en brengservice is tegen betaling. Afhankelijk van de afstand liggen de kosten van het ophalen en thuisbrengen van een deelnemer tussen de € 90,- en de € 140,-.

Aflopende reisverzekering/annuleringsverzekering:
Bij het boeken van een reis is er de mogelijkheid om een aflopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Bij deze verzekeringen is de assurantiebelasting inclusief.
Informatie over deze verzekeringen is te vinden in de onderstaande linkjes:
Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Reisverzekering
https://verzekeringskaarten.nl/allianz-assistance/Kortlopende-Reisverzekering
Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Reisverzekering
Allianz Global Assistance - Voorwaarden Kortlopende Reisverzekering - Pagina 1(publitas.com)
Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Annuleringsverzekering
Informatiedocument over het verzekeringsproduct (verzekeringskaarten.nl)
Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering
Allianz Global Assistance - Voorwaarden Annuleringsverzekering - Pagina 1 (publitas.com)


Reizen op maat
LeonReizen verzorgt ook reizen op maat. Juist in deze tijd kan het fijn zijn om met een groep uit een woonvoorziening op bewonersvakantie te gaan. Ook voor een individuele reis of een vakantie met een kleine groep bent u bij ons aan het goede adres. Informeert u naar de mogelijkheden.

De begeleiding:
Tijdens de vakanties worden de deelnemers begeleid door een team van ervaren begeleiders. Om de persoonlijke aandacht te waarborgen reizen wij voornamelijk in groepen van 6 tot 10 deelnemers. Bij iedere reis zorgen er twee begeleiders voor de reisbegeleiding. De begeleiders hebben affiniteit en ervaring met de doelgroep. Deskundigheid is dus gewaarborgd. De begeleiders zorgen voor: o.a. voor de persoonlijke aandacht, het regelen van praktische zaken, het aanbieden van activiteiten, de uitgifte van medicatie en indien nodig het beheren van zakgeld.

Aanmelden voor een reis:
Aanmelden voor een reis kan middels het boekingsformulier. Bij iedere reis is deze knop te vinden. Op het boekingsformulier is verder aan te geven in welke leeftijdscategorie een deelnemer het liefst wil reizen. Wij proberen rekening te houden met de wensen en voorkeuren!

Welke reis past bij mij:
Bij elke reis staan ‘voetjes’ vermeld, deze voetjes geven het karakter van de reis aan.

twee voetjes doorsnee vakantie voldoende relaxmomenten
Twee voetjes geven aan dat het een doorsnee vakantie is met regelmatig een activiteit maar ook voldoende relaxmomenten.
Deelnemers zijn goed ter been maar houden van een afwisseling in actieve en minder actieve momenten.
Lekker genieten en gezellig vakantie vieren!
drie voetjes- actief genieten en veel zien
Drie voetjes geven aan dat het om een actieve reis gaat waarbij we iedere dag een activiteit ondernemen. De deelnemer moet goed ter been zijn vanwege de aard van de activiteiten.
Denk hierbij aan een reis met veel uitjes of een vakantie in een heuvelachtig gebied. Actief genieten en veel zien!

Wij proberen in alles rekening te houden met de wensen en voorkeuren van onze deelnemers!

Het reislabel en de pictogrammen.
Elke reis heeft zijn eigen label. Op dit reislabel staat diverse belangrijke informatie zoals de prijzen, het reisnummer, data en diverse pictogrammen. De reizen hebben allemaal 3 pictogrammen.
Pictogram 1: vertelt waar je verblijft.
Onze hotelvakanties met LeonReizen
Verblijf in een hotel
Pictogram 2: vertelt met welk vervoermiddel je op de plaats van bestemming aankomt.
Onze vliegvakanties met LeonReizen
Vervoer naar de bestemming met het vliegtuig
Pictogram 3: vertelt iets over de type type reis. Is het een zonvakantie of ga je juist veel cultuur bezichtigen? Behalve de wintervakantie zijn deze pictogrammen allemaal geel gekleurd.
Pretparkvakantie
Muziekvakantie
Wandelvakantie
Rondreis
Zonvakantie
Onze wintervakanties met LeonReizen
Wintervakantie
Mis je nog informatie of is er iets niet duidelijk? Neem dan even contact met ons op.