We hebben weer een wijziging in de regelgeving voor onze vakantie naar Duitsland! De Duitse regering heeft vandaag besloten dat een PCR-test (2G+) niet meer nodig is om Ferienresort Bad Bentheim binnen te komen. Een vaccinatie of herstelbewijs is dus voldoende! Vervelend als je al een test hebt geboekt en betaald, maar heb je dit nog niet gedaan dan hoeft het gelukkig dus niet meer!  

Ga je binnenkort met ons op vakantie? Zoals de situatie nu is gaan al onze eindejaarsreizen naar Duitsland en binnen Nederland gewoon door. De QR-code speelt voor de toegang een grote rol. We moeten (vooralsnog) in Nederland rekening houden met de aangepaste winkel- en horecatijden. In Duitsland zijn er geen aangepaste openingstijden van toepassing.


Ga je naar Duitsland? (Bad Bentheim of Willingen)

Zoals de situatie nu is kan de reis zonder problemen doorgaan, dat is goed nieuws! In Duitsland zijn er géén aangepaste openingstijden voor winkels, theaters, museums, horeca etc. Deze zijn, op het moment, gewoon open. De QR-code speelt voor de toegang een grote rol.

Er zijn een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden:
- In Duitsland is een FFP2 masker verplicht. Zorg daarvoor, deze zijn gewoon bij de Action/Kruidvat te verkrijgen. Neem er voldoende mee, minimaal 1 per dag.
- Tijdens het vervoer in de personenbus, dragen we een mondkapje.
- Op plekken waar dit verplicht is dragen we een mondkapje.
- Je bent gevaccineerd of genezen (2G) en je hebt het bewijs daarvan bij je. Een digitale of geprinte QR-code. Let erop dat je bij de geprinte versie de nationale en de internationale versie uitprint. Doe deze print in een beschermhoes zodat deze netjes blijft. Zorg ervoor dat je een ID-bewijs bij je hebt.
- De kerstmarkten/winkels/horeca etc. in Duitsland zijn gewoon open. Desgewenst kunnen we onze QR-code laten zien. Verder geen aanvullingen omdat dit allemaal buiten is.
- Het kan voorkomen dat we met de 2G+ regel ergens naar binnen kunnen. In dat geval zijn we gevaccineerd/genezen en moeten we een PCR-test doen. Deze testen zijn gratis en die kunnen we op verschillende plaatsen laten afnemen.
- Als we naar Duitsland reizen moeten we ons registreren, daarvoor zorgen wij. 

Verder gebruiken we de basisregels zoals we deze al kennen:
-Was vaak je handen.
-Hoest en nies in je elle boog.
-Schud geen handen.
-Houd 1,5 meter afstand waar mogelijk.
-We zorgen voor voldoende frisse lucht in de accommodatie.
-Bij klachten: testen.

We hopen op deze manier een hele fijne vakantie te hebben en volop te kunnen genieten van een prachtige en gezellig reis!

Heb je vragen? Stuur ons dan een mail.