Voorwaarden voor de LeonReizen Corona-voucher
U heeft bij LeonReizen een pakketreis geboekt. Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus/COVID-19 is uw reis geannuleerd en heeft u een ‘Corona-voucher’ ontvangen of u krijgt deze. Zo kunt u een nieuwe vakantie kiezen.
U kunt de voucher bij LeonReizen inwisselen onder de hierna te noemen voorwaarden.
1. U heeft van LeonReizen, gevestigd aan de Kompasstraat 9, 2901AM in Capelle aan den IJssel, KvK-nummer 51862395 (hierna: ‘LeonReizen’) een voucher ontvangen omdat uw reis is geannuleerd wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus/COVID-19.
2. Onderstaande informatie staat specifiek op uw voucher vermeld:
- De naam ‘Corona-voucher’;
- De uitgiftedatum van de Corona-voucher;
- De geldigheidsduur van de Corona-voucher;
- De waarde van de Corona-voucher;
- De mededeling dat de garantieregeling van de GGTO van toepassing is.
- Geldigheid van de Corona-voucher.
3. Alleen door LeonReizen uitgegeven Corona-vouchers met de bovenstaande informatie zijn
geldig.
4. De Corona-voucher kan uitsluitend worden ingewisseld voor een pakketreis welke wordt
aangeboden door LeonReizen via de website www.leonreizen.nl .
5. U kunt kiezen uit het gehele aanbod aan pakketreizen op www.leonreizen.nl; het hoeft niet
hetzelfde hotel/bungalow of dezelfde bestemming te zijn. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaalt u de meerkosten. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, betalen wij u het verschil terug.
6. Nadat u de nieuwe keuze heeft gemaakt, laat u dat aan LeonReizen weten door de gegevens van de gewenste vakantie per mail aan LeonReizen door te geven.
7. Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk 1 juni 2021 een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties.
8. Een eventueel afgesloten annuleringsverzekering brengen we op de voucher in mindering. De annuleringsverzekering wordt al afgesloten op het moment dat u de reis boekt en brengt kosten met zich mee. Ook brengen we de administratiekosten in rekening.
9. Dekking GGTO: LeonReizen is aangesloten bij de Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het Coronavirus is door de GGTO besloten dat de ‘Corona-voucher’ onder de dekking van de GGTO valt. Dit betekent dat in het geval een reisorganisatie bijvoorbeeld failliet gaat en u nog een ongebruikte Coronavoucher heeft, dit wordt vergoed door de GGTO. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kunt u nalezen op www.stichting-ggto.nl
Hiermee blijft u de zekerheid houden dat uw reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Aanspraken die voortvloeien uit een geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van GGTO.
10. Nadat u uw Corona-voucher heeft ingewisseld en een nieuwe boeking hebt gemaakt, zijn op de nieuwe boeking de reguliere LeonReizen Algemene Reisvoorwaarden en VVKR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.
11. Alleen de hoofdboeker van de reis kan de voucher inwisselen.
12. Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.
13. De Corona-voucher is niet inwisselbaar voor contanten. Een jaar na uitgifte van het voucher kunt u een aanvraag doen voor terugbetaling van de waarde van de voucher.
14. De Corona-voucher is niet overdraagbaar.
15. U blijft betalingsplichtig en kan alleen annuleren onder de algemeen geldende reisvoorwaarden.
Algemene reisvoorwaarden PDF